Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Εισαγωγή

Το απόρρητο των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του. Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων εξηγεί πως θα χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες η παρούσα ιστοσελίδα που υπάγεται στο "Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ευάγγελου Λιάκου" (εφεξής, χάριν συντομίας, το «Πολιτικό Γραφείο»).

Το Πολιτικό Γραφείο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των προσώπων – χρηστών που επισκέπτονται τον παρόντα δικτυακό τόπο, αλλά και την επίσημη ιστοσελίδα του "liakosev.gr".

Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να έχουμε μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας και να μπορούμε να απαντήσουμε με σαφήνεια σε οποιοδήποτε ερώτημα μας θέσετε, στα πλαίσια της διάδρασης σας με την ιστοσελίδα μας, αλλά και τις πληροφορίες που μας παρέχεται με την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που εμπεριέχονται σε αυτήν. 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης σας στην ιστοσελίδα μας, μπορούν να συλλεγούν, να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν από το "Πολιτικό Γραφείο", πληροφορίες σχετικά με την συσκευή με την οποία περιηγείστε στην ιστοσελίδα μας (π.χ. διεύθυνση IP, γεωγραφική τοποθεσία, τύπος συσκευής, έκδοση περιήγησης, λειτουργικό σύστημα), πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας και τη χρήση της ιστοσελίδας μας (π.χ. εξωτερική πηγή, διάρκεια επίσκεψης, προβολές σελίδων, διαδρομή πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας), πληροφορίες που προκύπτουν κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας (π.χ. διάρκεια και συχνότητα παραμονής στην ιστοσελίδα μας, συνθήκες επίσκεψης). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιγράφονται σε αυτή τη παράγραφο, διαγράφονται ή καθίστανται ανώνυμα συνήθως εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 12 μηνών.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την από εσάς χρήση της ιστοσελίδας μας, μας παρέχουν τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις των χρηστών, με βάση ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 12 μηνών.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, μπορεί εφόσον το επιθυμεί να καταχωρήσει ορισμένα προσωπικά στοιχεία του (Όνομα, Επώνυμο, Ηλικία, Περιοχή, Email, Τηλέφωνο, οποιοδήποτε δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα περιλαμβάνεται στο μήνυμα το οποίο αποστέλλει ο χρήστης στο Πολιτικό Γραφείο) μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα (συγκεκριμένα στις ενότητες: "Τοπικά Θέματα & Περιβάλλον", "Εργασία & Οικονομία", "Κράτος" και "Εκπαίδευση"). Τα δεδομένα αυτά, τα οποία μπορεί προαιρετικά να καταχωρήσει ο χρήστης, αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το Πολιτικό Γραφείο για τους σκοπούς επικοινωνίας με τον χρήστη σχετικά με το θέμα / πρόβλημα / ιδέα, το οποίο ο χρήστης αποστέλλει στο Πολιτικό Γραφείο. 

Επισημαίνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας #epimenoumedytika Youth Edition, επιτρέπεται μόνον σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. 

Τα ως άνω δεδομένα, θα διατηρούνται από το Πολιτικό Γραφείο μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος που εξέθεσε ο χρήστης θεωρώντας ότι υπόκειται στις αρμοδιότητες του Βουλευτή  ή την υλοποίηση της ιδέας που απέστειλε ο χρήστης. Μετά την παύση των προαναφερθέντων συνθηκών τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, είναι δυνατόν να διατηρηθούν, ανώνυμα, για την εξαγωγή στατιστικών και για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας για τη βελτίωση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του τομέα στον οποίο αναφέρεται το εκάστοτε μήνυμα.

Επίσης, παρακαλούμε προτού αποκαλύψετε οποιαδήποτε προσωπικές πληροφορίες κάποιου τρίτου ατόμου, να έχετε τη συγκατάθεση αυτού του ατόμου σχετικά με την κοινοποίηση και την επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών του, σύμφωνα με την παρούσα πολιτική.

Τι επεξεργασία υφίστανται τα δεδομένα

Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από εμάς, μέσω της χρήσης της ιστοσελίδας μας, χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που ορίζονται από αυτή την πολιτική. Οι προσωπικές σας πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους εξής σκοπούς:

  1. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, αλλά και για να βελτιώσουμε συνολικά την εμπειρία των χρηστών που την επισκέπτονται.

  2. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.

  3. Νομική προστασία : Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

  4. Απάντηση ερωτημάτων που εσείς μας έχετε απευθύνει: Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας προκειμένου να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας σχετικά με την ιστοσελίδα μας, ή με τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες.

 

Cookies

Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή που χρησιμοποιείται όταν περιηγείστε στην ιστοσελίδα μας. Αυτά τα cookies απαιτούνται ενίοτε για την αποθήκευση των ρυθμίσεων της γλώσσας και της χώρας σας, αλλά μας επιτρέπουν επίσης να μετρήσουμε και να αναλύσουμε τη συμπεριφορά σας στην ιστοσελίδα μας και να σας προβάλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Κατά περίπτωση, θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies.

 

Πού γνωστοποιούμε τα δεδομένα

Η επεξεργασία των δεδομένων σας διενεργείται αποκλειστικά και μόνο για τους δηλωμένους σε εσάς σκοπούς όπως περιγράφονται στην παρούσα και δεν γνωστοποιούμε τα δεδομένα σας σε τρίτα πρόσωπα ή οργανισμούς.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, η γνωστοποίηση των στοιχείων σας σε συνεργάτες μας θα φροντίσουμε να λάβουμε για το σκοπό αυτό τη συγκατάθεσή σας. Χρησιμοποιούμε μόνον συνεργάτες που έχουν αναλάβει ρητές δεσμεύσεις συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Πώς προστατεύουμε τα δεδομένα

Λαμβάνουμε όλα τα εύλογα φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση και κοινολόγηση ή πρόσβαση και χρήση χωρίς άδεια.

Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Πολιτικό Γραφείο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται στον διαδικτυακό της τόπο, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.

Τα δικαιώματά σας

Με την επιφύλαξη του νομοθετικού πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως κάθε φορά ισχύει, μπορεί να έχετε το δικαίωμα:

  • Να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή την συγκατάθεσή σας αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς.

  • Να ζητήσετε επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υφίστανται επεξεργασία από εμάς και να πάρετε αντίγραφο.

  • Να ζητήσετε να σας παρέχουμε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς.

  • Να διορθώσετε ή να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν. Μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης evangelos@liakosev.gr .

  • Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εφόσον συντρέχει προς τούτο νόμιμος λόγος, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. Τα σχετικά αιτήματα μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση evangelos@liakosev.gr .

  • Να απαιτήσετε (σε ορισμένες περιπτώσεις) να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Όταν η άσκηση των παρακάτω δικαιωμάτων εξαρτάται από αποκλειστικά δικές μας ενέργειες, θα λάβουμε εύλογα μέτρα για την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας και της νομιμότητας του αιτήματός σας, ζητώντας ενδεχόμενα πρόσθετες πληροφορίες από εσάς για το σκοπό αυτό. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας εντός της προθεσμίας του ενός μηνός που θέτει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε για τυχόν αιτιολογημένη ανάγκη παράτασης του διαστήματος αυτού.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να υποβάλουν παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων τους (www.dpa.gr). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, οι καταγγέλλοντες πρέπει να υποβάλουν προηγουμένως το παράπονό τους στον υπεύθυνο επεξεργασία.

Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, αυτά διαγράφονται. Αν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την συγκεκριμένη επεξεργασία, μόλις ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας, θα διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Όταν, όμως, ζητάτε να διαγραφείτε από τις λίστες των χρηστών που παραλαμβάνουν προωθητικά μηνύματα από εμάς, θα κρατήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στη λίστα των χρηστών που δεν θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα.

Εφαρμοστέο δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου και των συνδεδεμένων με αυτόν ιστοσελίδων, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

 

Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ. Σε περίπτωση επικαιροποίησης, οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Πολιτικού Γραφείου.

Έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με το Πολιτικό Γραφείο στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας για την υποβολή οποιουδήποτε ερωτήματος αφορά στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων: 
Ταχυδρομική διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 4, 19300, Ασπρόπυργος
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5582094
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: evangelos@liakosev.gr